Lakering af gulv i Odense og på hele Fyn

Lakering af gulv i Odense og på hele FynPJ Ejendomsservice tilbyder lakering af gulv i Odense og på hele Fyn!

Er lakken på brædde- eller parketgulvet slidt, skal gulvet lakeres på ny. PJ Ejendomsservice kan hjælpe dig med en guide til den lak og fremgangsmåde, der passer til netop dit gulv, hvis du vil have et godt resultat.

Den gamle og nye gulvlak er måske uforenelige

Det kan være vanskeligt at afgøre, hvad gulvet har været lakeret med før, og det har betydning for, hvilken lak du kan lakere med. Problemet er, at den gamle og nye gulvlak måske ikke er forenelige, og at den nye lak kan krakelere og skalle af.

PJ Ejendomsservice i Odense og på hele Fyn anbefaler kun vandbaserede lakker

EU strammede i 2010 atter en gang skruen om opløsningsmidler i lakker og maling. Det betyder, at flere af de gamle gulvlakker udgår af sortimentet, og at der således stort set kun vil være vandbaserede lakker tilbage på markedet.

Er gulvet UV-lakeret?

De fleste moderne vandbaserede lakker som fx akryl/polyurethanlak, giver en fin lys overflade, der ikke gulner, og som bevarer træets oprindelige farve. Som tommelfingerregel kan de fleste lakerede gulve genlakeres med en vandbaseret en-komponent lak, men vær særlig opmærksom, hvis dit gulv er UV-lakeret fra fabrikken.

Søg hjælp til lakering af gulv hos fagmand i Odense/Fyn.

Vandbaserede lakker er omtrent lige så stærke som de gamle sprit- og terpentinbaserede laktyper. Det handler mest om at få lagt en ordentlig tykkelse på.

Pletlakering med fortyndet lak i Odense og på hele Fyn

Nedslidte områder skal pletlakeres med fortyndet lak, før man behandler hele gulvet. Men det skal være med samme type lak, som gulvet tidligere har fået, for ikke at få farveforskelle. Pletlakken skal tørre, før man lakerer hele gulvet. Man sliber med fint sandpapir imellem 1. og 2. lakering. Fibrene i træet kan “rejse” sig lidt, og det færdige resultat kan blive lidt nopret, hvis der ikke mellemslibes. Hvis du har brug for mere information, så kontakt PJ Ejendomsservice i Odense/fyn 😊 Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Læs om de forskellige anbefalinger på vores øvrige sider: oliebehandling, lakbehandling og ludbehandling.

Pas på dit ny lakerede gulv

Stil en skraberist ved indgangen, og brug måtter til at fjerne snavs og skidt fra skoene. Det forlænger gulvets liv. Sæt filtsko på møbler og andet inventar. Selv om der er lak på gulvet, er træ stadigvæk et ret blødt materiale.

Brug ikke sæbespåner eller brun sæbe

Brug et helt almindeligt universalrengøringsmiddel, der ikke lægger en sæbefilm oven på gulvet. Brug ikke sæbespåner eller brun sæbe.

Ikke vandpjaskeri

Spar på vandet. Lakken kan meget nemt få hvide pletter, og vandet kan trænge ned i småbitte sprækker og få lakken til at revne.

Få en pris på professionel lakering af gulv i Odense/Fyn

Vi udfører gulvopgaver på hele Fyn og i trekantområdet. I er altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 52 70 11 36 eller skriv en mail til kontakt@pjejendomsservice.dk for at høre mere om vores gulvafslibning eller andre af vores gulvservices. Så svarer vi på din henvendelse hurtigst muligt.