Ludbehandling af trægulve

ludbehandling af traegulve FynDer findes forskellige efterbehandlingstyper med hver deres fordele – lud er én af dem. Er du i tvivl, om lud er det rigtige valg for dig og dit trægulv? Læs videre og find ud af, hvilken type ludbehandling, der er optimal til dit behov.

Ludbehandling af trægulve bevarer den lyse farve

Ludbehandling af trægulve har til formål at bevare træets lyse farve. Hvis ikke gulvet ludbehandles, vil solen gøre træet mørkere. Ludbehandlingen standser træets naturlige gulning, men er ikke slidstærkt og beskytter ikke mod snavs og pletter. Derfor er det nødvendigt at behandle træet yderligere med enten natursæbe eller olie.
Før en ludbehandling af trægulve skal gulvene slibes. Derefter påføres luden, og dagen efter mellemslibes gulvene og færdigbehandles med sæbe eller evt. olie.

Et trægulv, som er behandlet med lud og sæbe, kræver en del vedligeholdelse. Det er også den form for behandling, som er nemmest at holde i længden, såfremt gulvet bliver vedligeholdt korrekt. Behandlingen giver en robust overflade, som tåler de fleste påvirkninger, og man kan pletvedligeholde gulvet forholdsvis nemt. Desuden vil mærker i gulvet ofte rejse sig ved korrekt vask, og mindre ridser kan fjernes ved at ligge en fugtig klud på.

Gulvet skal vaskes jævnligt med sæbe, som opløser og fjerner snavs, og som samtidig giver gulvet en lys og varm overflade. Man kan justere farvenuancen ved vask ved at veksle mellem natursæbe og hvid sæbe. Brug aldrig brun sæbe eller sulfo, da det vil udtørre gulvet og gøre det glansløst.

Ludbehandling

Hvilken type lud skal jeg vælge?

Behandling med lud er et populært valg, da det skaber et flot, lyst gulv. Der findes to typer af lud, som har hver deres effekt på gulvets udseende:
• Hvid lud
• Naturlud

En hvid ludbehandling giver gulvet en lys, hvid overflade og fremhæver træets naturlige åre struktur. Naturluden understreger på samme måde træets oprindelige struktur, men træets naturlige træfarve bevares i højere grad.
Fælles for begge typer er, at gulvet får et mere råt udseende, da behandlingen med lud mætter træet. Det er dog ikke i samme grad, som f.eks. en lakering af gulve eller oliebehandling, der danner en mere beskyttende og afvisende overflade.

Kontakt os hvis dit gulv skal have en ludbehandling

Vi tager gerne en snak om priser og muligheder for gulvbehandling, og vi sender meget gerne et uforpligtende tilbud med en god og billig pris.  Du kan kontakte os på telefon 52 70 11 36 eller på e-mail kontakt@pjejendomsservice.dk