Vedligeholdelse af gulve‎ i Odense og på Fyn

Denne rette pleje og vedligeholdelse forlænger gulvets levetid 

Har du et gulv eller en overflade, som er behandlet med enten lak, olie eller lud og sæbe ? Så er det en god ide at vide hvordan denne overfladebehandling rengøres, og vedligeholdelse på bedst mulig måde.

PJ Ejendomsservice vil derfor give gode råd til dette.

LAK

Vedligeholdelse af lakeret gulve i Odense og på Fyn

Har du et lakeret gulv, er det forholdsvis nemt at holde rent. Støvsugning bør gøres ofte, især hvis der er meget aktivitet i hjemmet. Du bør også jævnligt vaske gulvet med varmt vand, hvori du har opløst universalrengøring. Universalrengøring indeholder stoffer, som fjerner fedt og opløser pletter, og derfor er universalrengøring godt på et trægulv der er lakeret.

Det er vigtigt, når gulves skal vaskes, at kluden eller moppen der bruges, er vredet hårdt op inden du går i gang. Lakken har nemlig ikke godt af alt for store mængder vand, og sker dette for ofte kan du beskadige gulvet på længere sigt. Hvis du med tiden synes at der er kommet småridser i overfladen, og at lakken begynder at se slidt ud nogle steder, er det sandsynligvis tid til et nyt lag lak.

Dette kan gøres med en let slibning og efterfølgende en ny lakbehandling. Det kan være svært, at reparere på et lakeret gulv, hvis skaden er sket. Så heller være ude i tide og søg gerne råd og vejledning af en fagmand.

 

OLIE

Vedligeholdelse af oliebehandlet gulve

Er dit gulv oliebehandlet, har det en rå, smuk og naturlig overflade, men det kræver os lidt ekstra vedligeholdelse.

Støvsugning bør gøres ofte, så skidt og snavs ikke sætter sig, og trædes ned i gulvet.

Når du vasker dit olieret gulv, er det vigtigt at du bruger en oliesæbe som passer til den type oliebehandling der er på dit gulv. Det kan f.eks. være en naturoliesæbe til naturolieret gulv og en hvidpigmenteret til et hvidolieret gulv.

Vær dog opmærksom på ikke at bruge den hvidpigmenteret oliesæbe, hvis gulvet er lyst nok i forvejen, da sæben kan sætte sig og danne ujævnheder i overfladen, der kan i stedet bruges en neutral gulvsæbe, som ikke har nogen pigmentering. Småridser og mindre trygmærker kan oftest rejse sig igen, når du vasker gulvet, så det bliver pænt på ny. Sørg altid for at læse anvisningen på produktet grundigt, inden du tager det i brug.

Det er meget forskelligt hvor ofte et gulv skal have olie, det afhænger af hvor meget aktivitet der er på gulvet, og hvor god du/i er til selv, at vedligeholde det med støvsugning og vask Men er du i tvivl om dit gulv trænger til olie, så kontakt PJ Ejendomsservice for råd og vejledning.

 

LUD OG SÆBE

Vedligeholdelse af lundbehandlet gulve i Odense og på Fyn

Et ludbehandlet gulv er forholdsvis nemt at holde, men det er vigtigt at det er blevet mættet med sæbe, og at du vasker det jævnligt så det er modstandsdygtigt over for skidt og snavs.

Støvsug ofte, så du mindsker at skidt og snavs sætter sig i gulvet.

Hvis dit gulv er blevet afslebet, og efterfølgende ludbehandlet, skal det som regel vaskes med sæbe bagefter. Her er det en god ide at vaske gulvet mellem 5 og 10 gange efter hinanden. Så det bliver mættet med sæbe, inden du stiller møbler ind på gulvet igen, da man som oftest ikke flytter alle møblerne, når man efterfølgende vasker gulvet.

Hvis der kommer småridser og mindre trygmærker rejser det sig som regel igen ved vask, så gulvet bliver pænt på ny. Det kan næsten ikke undgås, at dit gulv får et gråligt skær med tiden, selv om du støvsuger det ofte, da skidt og snavs, som sidder i overfladen, bliver vasket ned i gulvet, men det er der råd for.

Gulvet kan få en let slibning, og renses op i grundens hvis det er nødvendigt. Efterfølgende vaskes det med et nyt lag sæbe. Det kan være en større opgave, hvis man ikke har den rette erfaring og resultatet kan blive derefter, så kontakt PJ Ejendomsservice for råd og vejledning.

Læs om de forskellige anbefalinger på vores øvrige sider: oliebehandling af trægulve, lakbehandling af gulve og ludbehandling.

Kontakt os for mere information om gulvservice

Her på hjemmesiden kan du orientere dig om valg af gulvafhøvling, efterbehandling (olie, lak, lud og sæbe). PJ Ejendomsservice står altid klar til at håndtere din gulvopgave, så kontakt os for vejledning og for et uforpligtende tilbud.

Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive for at høre mere om mulighederne. Vi kan kontaktes enten på telefon 52 70 11 36 eller e-mail kontakt@pjejendomsservice.dk.

Vores tilbud

 • ludbehandling af traegulve FynLudbehandling af trægulve
  Ønsker du dit gulv lysnet med en glat overflade, så er en ludbehandling det rette valg for dig. Med en ludbehandling kan der vælges imellem at sæbebehandle, lakere og hvid oliere....
 • Oliebehandling af trægulveOliebehandling af gulve
  Ved et oliebehandlet trægulv trænger olien ind i træet og mætter porrerne, hvorved disse ikke vil optage snavs og lignende. Oliebehandlingen beskytter altså kun gulvet så længe porrerne er mættede med olie....
 • lakering af gulvLakering af gulve
  Gulvfirmaet PJ Ejendomsservice har stor erfaring inden for lakering af gulve. Vi udfører store og små lakerings opgaver for private såvel som erhverv....
 • Gulvafslibning Odense Fyn VejleAfslibning af trægulve
  Har dit gulv brug for en kærlig behandling? Hos PJ Ejendomsservice kan du få en professionel gulvafslibning til en pris, der er yderst konkurrencedygtig!...